Spanyol fordítás


Ajánlatkérés

Spanyol fordítás – így a szórend mindig rendben lesz

A könnyen elsajátítható nyelvek között tartják számon a spanyolt annak ellenére, hogy a nyelvtana igen bonyolult. Bár a szórendje viszonylag szabad, mégsem mindegy a mondat értelme szempontjából, hogy írásban miként rendezzük egymás után a szavakat. Egy baráti levélnél még nem jelenthet gondot, ha téves a szórend, annál inkább problémát okozhat mindez nagyobb terjedelmű és komolyabb hangvételű szövegeknél vagy akár hivatalos okmányoknál.

Kérdőjel a mondat elé

A spanyolok írásban a felkiáltó- és a kérdőjelet a mondat elé is kiteszik 180 fokkal elfordítva. Ez a számunkra szokatlan jelenség azt a célt szolgálja, hogy a mondat kérdést vagy felkiáltást tartalmazó része még inkább egyértelmű legyen. A nyelvészek ezt azzal magyarázzák, hogy egy végeérhetetlen barokkos körmondat esetében sokszor nem világos az olvasó számára, hogy a kérdés vagy felkiáltás a mondat mely részére vonatkozik. A feje tetejére állított kérdő- és felkiáltójel ezt hivatott kiküszöbölni.

Fordítóirodánk angol fordítást is vállal, kérjen árajánlatot online!

Próbára tenné csapatunkat?

Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint hívni minket a +36 (30) 931-82-52 telefonszámon, vagy írni nekünk az e-mail címre. Kollégánk mindkét esetben készségesen válaszol összes felmerülő kérdésére.

Hívjon bennünket!

+36 30 931 8252

Hogyan teheti hatékonyabbá cége fordítási munkáit?

Megmutatjuk

Rólunk mondták

Ezúton szeretnék hálás köszönetet mondani az áldozatos, remek munkáért, amely nagy mértékben segíti az általam kitűzött célok elérését. A tökéletes profizmussal, minden részletre kiterjedő figyelemmel történő munkavégzés, a valóban lenyűgöző szakmaiság, a Fordítóműveket méltán teszi piacvezetővé.

Kamarás Iván

„Nagyon köszönöm ismét a professzionális és gyors munkájukat.”

Herdlicska Hajnalka - Ökogroup Zrt.

„Köszönöm a gyors munkát!”

Tóth Sándor - Samacon Kft

„Köszönöm a gyors és professzionális munkájukat, Nagyon-nagyon elégedett vagyok vele s emellett az áraik is kedvezőek. Ha ezután hasonló problémám lesz,már tudom kikhez kell fordulnom. Ezért is: Sok sikert kívánok Önöknek a jövőben!”

Kovács Károly

„Nagyon elégedett vagyok, megbízhatónak és rendkívül gyorsnak bizonyultak, ezért szeretném máskor is, és minden bizonnyal fogom is igényelni az Önök szolgáltatásait! Mivel több olyan ismerősöm van akinek szüksége lehet ilyen jellegű szolgáltatásra, amelyet Önök folytatnak nagyon szívesen fogom figyelmükbe ajánlani a Fordítóművek Kft-t. Sok-sok fordítandó szöveget és minden jót kívánok!”

Nagyné

„Nagyon szépen köszönöm. Köszönöm gyorsaságukat, kedvességüket és szakmaiságukat.”

Orosz Sándorné

„Köszönjük a megbízható, pontos, gyors és szakmailag is megfelelő minőségű munkájukat. Továbbra is az Önök segítségét fogjuk kérni a fordításokhoz, és nyugodt szívvel fogom Önöket az ismerőseimnek is ajánlani.”

Koblencz Beatrix - Astellas Pharma Kft.